Skip to content

Tijdens de coronacrisis zijn de betalingen aangepast.

In verband het uitvoeren van financiële maatregelen voor mondzorgaanbieders tijdens de coronacrisis, zullen alle declaraties in 2020 direct bij de zorgverzekeraar ingediend worden. 

Infomedics verzorgt voor ons dit gehele proces, dat wil zeggen het indienen van uw volledige declaratie bij de zorgverzekeraar en het bij u in rekening brengen van het niet-verzekerde deel, ofwel uw eigen bijdrage. Deze rekening ontvangt u meestal een week na uw behandelafspraak.

Samenvattend:

  • Heeft u een aanvullende verzekering voor mondzorg, dan ontvangt u mogelijk van Infomedics de rekening van de eigen bijdrage van uw behandeling. Deze rekening dient u aan Infomedics te betalen.
  • U hoeft niets meer op te sturen naar uw zorgverzekeraar
  • Voor personen < 18 jaar zult u in de meeste gevallen geen rekening van Infomedics ontvangen.
  • Heeft u geen aanvullende verzekering voor mondzorg, dan ontvangt u de rekening van de totale behandelkosten via Infomedics. Deze rekening dient u aan Infomedics te betalen.

Meer gereserveerde tijd per patiënt.

Mondzorgverleners maken aanzienlijk meer kosten om tijdens de coronacrisis op verantwoorde wijze de reguliere werkzaamheden uit te voeren. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen worden nu extra maatregelen getroffen en moeten bij behandelingen uit voorzorg meer handelingen verricht worden. Hierdoor wordt er meer tijd gereserveerd per patiënt.

Back To Top