Skip to content

U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende tandheelkundige behandelingen. Met name mondhygiëne, preventie en kindertandheelkunde staan bij ons hoog in het vaandel. Dit is immers de basis voor een goede mondgezondheid. Wij adviseren om uw kind vanaf ongeveer 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Tijdens uw eigen periodieke controle kan uw kind kennismaken met de praktijk, de tandarts en de assistentes. Dit draagt bij aan een positief beeld over een bezoek aan de tandarts en voorkomt mogelijke angst. Wij nemen alle tijd voor de behandeling van jonge kinderen.

Vanaf ongeveer 6 jaar worden preventieve behandelingen erg belangrijk. Denkt u daarbij aan instructies voor mondhygiëne, sealen en fluoride behandelingen. Onze preventieassistentes spelen een belangrijke rol in deze preventieve en mondhygiënische behandelingen. Mondhygiëne is erg belangrijk voor uw gebit. Ook al maakt de tandarts de mooiste voorzieningen, dit zal slechts voor langere tijd standhouden als de fundering, het kaakbot en het tandvlees, goed is. Door regelmatig uw gebit te laten reinigen is uw gebit gezonder, uw adem frisser en zult u minder last hebben van bloedend tandvlees. Een gezond en ontstekingsvrij gebit is tevens belangrijk voor de gezondheid van de rest van uw lichaam.

Patiënten met angst voor de tandarts vragen vaak een rustige, individuele benadering. Hierin voorzien wij in hoge mate. Ook de oudere patiënt heeft meer zorg nodig. Te denken valt aan extra mondhygiëne, handhaving van de eigen aanwezige tanden en kiezen, tandvleesproblemen en problemen met gebitsprotheses. Indien gebitsprotheses verankerd worden op implantaten wordt de zorg vergelijkbaar met die van “eigen” tanden. Problemen met het fundament van tanden en kiezen, de parodontologie, worden in eerste instantie bij ons in de praktijk behandeld. Het betreft dan de zogenaamde initiële therapie en vervolgbehandelingen. Deze worden uitgevoerd door de tandarts en de paro-preventie assistente. Implantologie-behandelingen worden uitgevoerd in samenwerking met de afdeling MKA. Implantaten worden gebruikt bij tandvervanging of ter verankering van een losse gebitsprothese. In voorkomende gevallen zullen wij in overleg verwijzen naar onder meer:

  • Afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie ziekenhuis Rijnstate / Poli-Zuid
  • Centrum Bijzondere Tandheelkunde ziekenhuis Rijnstate
  • Orthodontistenpraktijken Roelofs en Kerbusch
  • Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem
  • Praktijk voor fysiotherapie FysioDynamiek

Voor behandelingen vanaf € 250,- verzorgen wij een begroting. Daarna worden zowel het behandelplan als begroting met u besproken. Op verzoek verzorgen wij uiteraard ook een begroting voor behandelingen onder de € 250,-.
Er bestaan veel folders waarin alle mogelijke behandelingen beschreven staan. Deze kunt u vinden op de pagina brochures.

Back To Top